Dalok.hu premier – az illegál partyk házhoz jönnek. KATTT Vol.1. válogatás

2020. 11. 15.

A Kattartique Productions/Trottel Records kiadványa a Dalok.hu terjesztésében jelenik meg digitálisan. Itt a mai elektronikus underground hangja.

A Kattt józsefvárosi házibulikból indult,  vándorló rendezvénysorozat.  Pop up jellegű ’privát esemény’, ami mára közel ezer embert mozgat meg alkalmanként. A szervezők, törekedve a diszkrécióra és meglepetésre az esemény koordinátáit 12 órával előtte teszik közzé nem egyszer komoly, éjszakai túrának kitéve közönségüket.  A budapesti, urbánus underground elektronikus zene producerein/lemezlovasain kívül olyan nemzetközi fellépővel is büszkélkedhet, mint Mark Reeder vagy Tres Manos.

A Titkos, külvárosi szeánszokból kicsírázó KATTT, Decemberben ünnepli második szülinapját. Erre az alkalomra a Katttartique Productions a Trottel Records-al karöltve az elmúlt 2 év őrületét szeretné hanghordozóba préselni vinyl LP formájában, olyan producerek, dj-k eddig kiadatlan trackjaivel, akik a kőfejtőktől, az erdők sűrűjén át Kőbányáig megtáncoltatták a ritmikus elektronika szerelmeseit.

A Hivatalos KATTT szülinap december 22, így leghamarabb a Mikulás, legkésőbb a Jézuska hozza majd a lemezt, 100db színes vinyl egy menő pólóval kombinálva limitált széria és 100db fekete LP. 

A Dalok.hu mindig is úgy gondolta, hogy az online elérhető zene nem szükségszerűen egyenlő a rosszabb minőséggel. A 320 kbs MP3 mellett veszteségmentes flac formátumban is elérhetőek nálunk a zenék. Ezért egyre több, vinylre koncentráló kiadó nálunk jeleníti meg az új kiadványaikat.

A Trottel Records, Magyarország egyik első független kiadója kazettagyártónak indult és most vinylben utazik, természetesen az online megjelenést sem hanyagolva. 

Beharangozó
Az elektronika jelenével párhuzamosan a  legendás múlt is vinylbe préselődik. Decemberben megjelenik a magyar elektronika úttörőinek, a Liquid Limbs-nek 1993-ban, a Trottel Recordsnál megjelent kultikus, acid techno kazettája a Hydro-gixer, ami a hazai underground, elektronikus zenei színtér egyik, első kiadványa volt.

A lemezek előrendelhetők: www.trottel.hu facebook.com/trottelrecords,

 Www.instagram.com/katttartique_productions

KATTT VOL.1.
A1  GregOrca   First steps 
A2 Andras Bader The Balance
A3  Beko    Discordia
B1 Bernathy  Phonic risk 

B2 Niac  No more no less 

B3 Tres Manos  Future luxuries


Greg Orca Greg Orca Hosszú évek óta tökéletesíti hangzását melyet szintetizátorokkal és dobgépekkel hoz létre. Hangmesterként számos, lehetetlennek tűnő térben teremtett csodálatos, minőségi hang kompozíciókat. Pár éve mélyült el az elektronikus  zenében, saját hangzását, atmoszférikus live settjeit a KATTT rezidenseként a gyáraktól a kőfejtőkig zengeti.


Bader András
Andrist már tizenéves korában elbűvölte az elektornikus zene hangulata. Autodidakta módon kezdett el saját számokat írni, majd belekóstolt a Dj-zés világába. 1999-től a producerkedésre koncentrált, megjelentek szerzeményei többek között  az Exun, Bass Works, Egothermia kiadóknál. Brutális hangzását leginkább a techno, tech -house és a minimal jellemzi. Munkáit hazai és nemzetközi lemezlovasok is egyaránt szeretettel pörgetik. 


Beko 
Beko A technodub Seance tagjaként, egyedi hangzásával és dinamikus live settjeivel színesíti a budapesti, elektronikus zenei színteret. Első saját lemeze, a Seven Valley  a Negyednégy kiadásában jött ki, ezenkívül számos megjelenést tudhat maga mögött,  például szerepelt az Exiles, Space of Variants és a Hello Strange válogatás albumain is. 


Niac
Niacot  Gyerekkorától kezdve érdekelte a zene. Autodidakta módon tanulta a hangszereket, és fogott bele a zeneszerkesztésbe. Eleinte dubstep és kísérleti számokat gyártott, majd belemerült a Hip Hop beatek világába. 2018-ban kezdett el Dj-zni s szinte azonnal a KATTT hajnali, záró rezidense lett. Könyörtelen szelektációi igazi, végső energiabombák a tánctér közönségének. 

Bernathy 

Zsiga a hazai elektronikus zenei színtér ikonikus arca. A live act-ezést a 90-es években édesapjával közösen kezdte, BERNATH/Y & SON néven, 2012 óta szóló formáció a BERNATHY LIVE. Ezer különböző, új és ősrégi gépet élőben tekerve hipnotizál jellegzetes acid-house szettjei folyamán. A nagy fesztiváloktól a titkos ravekig mindenhol felbukkan. Lelkesedése és szeretete a zene iránt örök.

Tres Manos

Tres Manos 1992-ben kezdett el DJ-zéssel foglalkozni szülővárosában, Denverben. 1998-ban költözött Barcelonába, ahol az elmúlt 20 évben aktív szerepet tölt be az underground zenei életben producerként és kiadóként Your Only Friend néven. Ibizai rezidens a Zoo Project sorozatában és a This And That kiadó gondozottjaként az egész világot bejárta. 
Tres Manos volt a KATTT első hivatalos külföldi bookingja, így különösen örülünk, hogy szerepel az első kiadványunkon. 

Az albumot ITT tudod letölteni, veszteségmentes minőségben is. Mától elérhető minden streaming platformon is.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink