mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
ColorStar

ColorStar

Az 1996 - ban alakult colorStar zenekar az első magyar színes televízióról nevezte el magát.A megalakulása óta eltelt időszakban a több tagcserén is átesett zenekar a Magyar popzene egyik fontos, nemzetközi ismertséggel rendelkező együttesévé vált.Számos kiadványt jelentettek meg, 2012 - től pedig új felállással, és felfrissített zenei koncepcióval vágnak neki a jövőnek.

tovább >>

Az előadó honlapja:

www.colorstar.hu

dalok.hu/colorstar

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/colorstar

ColorStar - Heavenicetrip!

ColorStar
Heavenicetrip!
Launching Gagarin Records & Management / J.Q.K.A. Oktatói Bt.
1998

Pszichedelikus

ColorStar - VIA La Musica

ColorStar
VIA La Musica
Launching Gagarin Records & Management / J.Q.K.A. Oktatói Bt.
2001

Pszichedelikus

ColorStar - Komfort

ColorStar
Komfort
Launching Gagarin Records & Management / J.Q.K.A. Oktatói Bt.
2004

Pszichedelikus

ColorStar - DeLuxe

ColorStar
DeLuxe
Launching Gagarin Records & Management / J.Q.K.A. Oktatói Bt.
2008

Pszichedelikus

ColorStar - colorStar

ColorStar
colorStar
Megadó Kiadó
2009

Pszichedelikus, Rock

ColorStar - Komplementer

ColorStar
Komplementer
NarRator Records
2011

Elektronikus, Pszichedelikus

ColorStar - Flow

ColorStar
Flow
1G Records
2012

Elektronikus, Pop, Pszichedelikus

ColorStar - Blind And Def (Single)

ColorStar
Blind And Def (Single)
1G Records
2013

Alternatív

ColorStar - Solarize

ColorStar
Solarize
1G Records
2014

Alternatív, Elektronikus, Pszichedelikus

ColorStar - Reaction (EP)

ColorStar
Reaction (EP)
1G Records
2014

Elektronikus, Pop

ColorStar - In Da Mix

ColorStar
In Da Mix
Launching Gagarin Records and Management
2017

Elektronikus

ColorStar - Across The Desert To The Light (EP)

ColorStar
Across The Desert To The Light (EP)
Launching Gagarin Records and Management
2018

Elektronikus, Pszichedelikus

ColorStar - Time Is The Drug

ColorStar
Time Is The Drug
Launching Gagarin Records and Management
2019

Elektronikus

Colorstar új albuma - interjú Keleti Andrással.
2009. március 02. 09:59
A Colorstar azon zenekarok táborához tartozik, akiknek saját arcuk és népes közönségük van, akik már beleírták a fejezetüket a magyar zene történelmébe, mégsem foglalkozik velük a média. Talán ez a helyzet most megváltozik - az új lemezen van néhány „Petőfi Rádió-barát” nóta is.

Dalok.hu: Miért kellett 5 évet várni az új albumra?
 
Keleti András: A lemez késlekedésének két fő oka van. Az egyik a zenekar tagjainak szerteágazó elfoglaltsága, ami mellett nehéz összeegyeztetni az elmélyült, kreatív munkát. A másik a zene jellege, összetettsége és a munkamódszerünk. Eszerint minden kompozíció közös munka eredménye, és csak akkor fogadunk el egy-egy zenei részt, vagy bármilyen ritmust, hangot, hangzást stb., ha mindannyian rábólintottunk. Szóval sokáig érlelgetjük az egyes darabokat, és akkor tudunk dolgozni rajta, ha épp mindenki ráér.
 
Dalok.hu: Szerinted miben más ez a lemez, mint a Komfort?

Keleti András: Szerintem egy kicsit csiszoltabb, és a hangzás is letisztultabbra sikerült. Ezen kívül visszatértünk egy-két dal esetében a korábbi albumok hangulatához. Szóval hasonló utat járunk, mint eddig, csak kiküszöböltünk néhány korábbi hibát, például a zenei túlzsúfoltságot. Habár az is lehet, hogy volt akinek pont ez tetszett, de szerintem jó hogy egy kicsit jobban lélegzik a zene.
 
Dalok.hu: Korábban közös zenekari kompozíciók domináltak, most főleg a te dalaid feldolgozását halljuk. Korábban nem mertetek dalokat játszani, vagy egyszerűen mostanában neked több zenei ötleted van, mint a többieknek?
 
Keleti András: Amint már említettem, az alapvető komponálási módszerünk nem változott. Ez a mostani album is csak látszólag dalközpontú. A dalszövegek ugyanúgy, mint a Komfort esetében is, csak utólag lettek ráillesztve a közös improvizálásból született kompozíciókra. Szóval ezek nem az én dalaim. Az ugyan igaz, hogy idővel egyre nagyobb hangsúlyt fektettem az éneklésre, de ez a folyamat már korábban elindult. Egyébként a Komfortnak minden száma szöveges-énekes, míg a mostani albumon található például egy tíz perces instrumentális darab. A zeneszerzés továbbra is közös munka, mindenki hozza az ötleteket. Nem is nagyon méregetjük, hogy melyiket ki hozta. Az arányok persze dalonként változnak.
 
Dalok.hu: A poposabb, lágyabb hangzás tudatos vagy természetesen jött?
 
Keleti András: Tudatos és természetes is. A popos jelleg szerintem már a Komforton is megvolt, sőt talán már a Via la Musica esetében is fellelhető. Ha mondjuk a Waterfront című dalunkra gondolsz. Most talán a szellősebb hangszerelés még egy kicsit lágyított a hangzáson, de tényleg nem bánjuk.

Dalok.hu: Mit tartogattok a lemezbemutató koncertre? Merre koncerteztek márciusban?
 
Keleti András: Igyekszünk maradandó élményt nyújtani a lemezbemutatóra ellátogató nagyérdeműnek. Először is kiváló vendégzenészek közreműködésével, csakhogy néhány példát említsek, velünk lesz Kiss Erzsi, az ex Anima tag Csonti, ezenkívül az albumon közreműködő zenészek nagy része, többek közt az Amadeus kórus húsz fővel és egy fiatal énekesnő, Nati. Különleges a helyszín is, a Gödör klub eddig koncertre még nem használt nagytermében lesz a produkció, és természetesen vizuálisan is megpróbálunk kitenni magunkért, az Urbanizer csapat segítségével. Márciusban Pécsett és Debrecenben játszunk még, de az év hátralévő részében megpróbálunk minél több helyre elmenni az új anyaggal. A nyár elején még várható egy nagyobb szabású koncertünk a Művészetek Palotájában.