mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Nikson

Nikson

A Nikson zenekar 2005-ben alakult Gyõrben. Zenéjük több műfajból táplálkozik, de leginkább a punkrock / melodycore a jellemzõ ízesítve mai modern pop elemekkel. A zenekar 2007 januárjától koncertezik aktívan. Ebben az évben meghódították az ország nyugati régióját, majd 2008-ban a keleti országrész felé is nyitottak. Felléptek a 2007-es és 2008-as VOLT fesztiválokon, a 2008-as Rockmaraton fesztiválon és 2012-es Hegyalja Fesztiválon. 2007 õszén egy német koncertszervezõ iroda is felfigyelt a zenekarra, ennek köszönhetõen koncertet is adtak Berlinben. A következõ év is folyamatos koncertezéssel telt, a tavasz folyamán több ausztriai koncerttel, felléptek például többek közt az elsõ számú osztrák poppunk zenekar, a 3 Feet Smaller társaságában is. 2008 szeptemberében megjelent első nagylemezük „So Far From Home” címmel a hazai Edge Records, illetve az Egyesült Államokbeli Bite Me Records kiadásában. A lemez fogadtatása a vártnál is jobban sikerült, ezt a több száz eladott lemez, és több mint 300 ezres internetes hallgatottság is bizonyítja. A lemez megnyitotta az utat a srácok számára a nemzetközi koncertezés felé. 2009 ismét mozgalmasan indult, hiszen az év elején olyan sztárokkal léphettek fel, mint a kanadai This is a Standoff vagy a szlovák Good Reason, továbbá részt vettek a Macskanadrág lemezbemutató turnén, mint vendég zenekar. Júniusban leforgatták elsõ videoklipjüket a „Stay With Me” című dalhoz, ősszel pedig Skóciában népszerűsítették albumukat és Magyarország zenei hírnevét. Az év végén kijöttek a „Blue Bird” című kislemezzel, melyet promóciós célzattal ingyen letölthette a nagyérdemű. 2010-et a zenekar egy oroszországi turnéval indította, ahol rengeteg orosz Nikson rajongó üdvözölhette a zenekart. Az év második felében a zenekar felvette második nagylemezét „Preachers Go To Hell“ címmel, ami
több energiát kapott az előzőnél és a dalok kidolgozására is több idő jutott. Ami elmondható róla, hogy témájában már inkább az élet nehézségei és a kapcsolati nehézségekről szól, de emellett lírai dalok is helyt kaptak a korongon. Mivel a zenekar mind saját élményekből és tapasztalatokból dolgozik, a "kalapálás" mellett a dalokban szívdobbanás is jelentős szerepet kapott. Az albumhoz egy videóklip is készült (I Was Thinking…), mely a hazai zenecsatornákon látható, illetve hallható a dal számos rádióban. A zenekar tagjai sok-sok munkával, elhivatottsággal és odaadással próbálják segíteni a bandát mind a hazai, mind a nemzetközi hírnév felé.
A zenekart több neves cég is szárnyai alá vette, mint például a BURN energia ital, Famous Stars and Straps, a SHURE magyar forgalmazója az Eurhythmics Kft., az Ernie Ball (húrok és gitár kiegészítők) és a hazai dobverő gyártó az ARTBEAT.
Fennállásuk során több ízben is szerepeltek a Bravo és IM tinimagazinok hasábjain, illetve az OFFLINE és CKM magazinban. 2011-ben és 2012-ben a zenekar részt vett a Depresszió és az Alvin és a Mókusok közös turnéjain, melyben csupa nagyszínpadon bizonyította, hogy érdemes a hazai közönség elismerésére. 2012 őszén újabb kislemezzel jött ki a NIKSON, melyen a szokásos angol nyelv mellett, már magyarul is megszólalt 4 dal. 2013-ban a zenekar nagy átalakuláson ment át, mert az énekes pozíciót Nagyszokolyai Márton vette át, illetve felfrissült a többi tag is, akikkel két nagyon sikeres koncert is lezajlott az Alvin és a Mókusok 20 éves turnéja során!
 
Írásmódok: NIKSON, Nikson
Eredet: angol
Kiejtés: Nikszon
 

Az előadó honlapja:

http://www.niksonrocks.com

dalok.hu/nikson

Az előadó Facebook oldala:

Nikson - So Far From Home

Nikson
So Far From Home
EDGE Records
2008

Punk, Rock

Nikson - Preachers Go To Hell

Nikson
Preachers Go To Hell
EDGE Records
2010

Punk, Rock

Nikson - Next Chapter (EP)

Nikson
Next Chapter (EP)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2014

Pop, Punk

Nikson - Következő Fejezet (EP)

Nikson
Következő Fejezet (EP)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2014

Pop, Punk

Nikson - Movin' On (Single)

Nikson
Movin' On (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2014

Pop, Punk

Dalok, lemezek 1

2009. április 17. 14:04

Nikson