mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Leukémia - Válogatás

Leukémia - Válogatás

EMBEREK EMBEREKÉRT – Jótékonysági válogatás a leukémiás betegekért

Az EMBEREK EMBEREKÉRT egy több részes válogatásalbum, amelyen hazai és külföldi előadók dalai szerepelnek. A zenészeket az a közös cél hozta össze, hogy tehetségükkel és hírnevükkel felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy milyen költséges a hematológiai kezelés, azon belül is a leukémiás betegek gyógyítása.

Az EMBEREK EMBEREKÉRT válogatásalbum a „LEUKÉMIA FESZTIVÁL -Segélykoncertek a leukémiás betegekért” kiadványa. A LEUKÉMIA FESZTIVÁL egy országos rendezvénysorozat, mely 2006 márciusa óta szerveződik. A fesztiválsorozat a fővárosban és vidéken több klubban megrendezésre került már és folyamatosan szerveződnek további állomások is. A rendezvényeken többféle stílusú élőzene mellett vetítés, pantomim, versmondás, ruhabemutató és gépzene is szórakoztatja a közönséget. Több mint száz zenekar és előadó támogatja dalaival és fellépésével a kezdeményezést.

A LEUKÉMIA FESZTIVÁL hamar követőkre talált. A céllal egyetértve több önkéntes csatlakozott, illetve szerveződni kezdtek önálló szervezésű társult-rendezvények is. Például: LEUKÉMIA - JÓTÉKONYSÁGI FESZTIVÁL, I., II., III. és IV. PÉCSI LEUKÉMIA FESZTIVÁL, I. SIÓFOKI LEUKÉMIA FESZTIVÁL, I. GÖDÖLLŐI LEUKÉMIA FESZTIVÁL, I. KANIZSAI ROCK-EST A LEUKÉMIÁS BETEGEKÉRT, I. KAPUVÁRI LEUKÉMIA FESZTIVÁL, I. HATVANI LEUKÉMIA FESZTIVÁL, REST OF THE FEST – LEUKÉMIA SEGÉLYKONCERT RÁADÁS. Ezen túl a KERESZTÉNY ROCKZENÉSZEK A LEUKÉMIÁS BETEGEKÉRT fesztivál - az élőzene mellett imákkal és evangéliumolvasással, valamint az "ANTI-DROG FESZTIVÁL - Mindig van kiút!", ahol a koncertek között beszédek, tapasztalatok hangzottak el drog-prevenciós céllal. Mindegyik rendezvény felajánlotta az eseményen gyűlt adományokat "A LEUKÉMIÁS BETEGEKÉRT" alapítvány részére.

„A LEUKÉMIÁS BETEGEKÉRT” alapítvány célja: „A betegek gyógyításának elősegítése, életminőségének javítása, és a haematológiai betegellátás korszerűsítése.” Az adományokból befolyt összeggel a Szent László Kórház Haematalógiai osztályát támogatja. Az alapítvány képviselője Dr. Herjeczki Kornél.

A LEUKÉMIA FESZTIVÁLON és a társult rendezvényeken több külföldi előadó is fellépett már, illetve jelezte fellépési szándékát. Az EMBEREK EMBEREKÉRT válogatáson is szerepelnek dalok külföldi zenészektől. Előadók, szerzők és szervezők támogatják a kezdeményezést Magyarországon és Erdélyen túl a következő országokból: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Nagy-Britannia, Németország és Svájc.

A LEUKÉMIA FESZTIVÁL deklaráltan politikamentes, pártsemleges és független. A stábban egyaránt találhatók jobb- és baloldali meggyőződésű, illetve hívő és világi személyek. Sőt, a hívők közül többféle felekezet is képviselteti magát.

Az EMBEREK EMBEREKÉRT album névadója Bernáth (Y) Sándor, aki úttörőként helyet biztosított az első rendezvénynek. Eredetileg az első fesztivál nevének szánta, de végül az a döntés született, hogy legyen inkább a (remények szerint) maradandóbb album címe, hiszen jól kifejezi a szervezők üzenetét.

Ez a kezdeményezés olyan zenészek, dalszerzők, roadok, koncertszervezők, klub-tulajdonosok összefogása, akik a cél érdekében képesek voltak felül emelkedni a világnézeti különbségeken. A cél pedig nem más, minthogy ki-ki a maga képessége, tehetsége, tudása, lehetősége szerint segítse az elesetteket. És ebben jó példával elől járjon, kedvet csinálva másoknak is. Ahogyan a KERESZTÉNY ROCKZENÉSZEK A LEUKÉMIÁS BETEGEKÉRT rendezvény kapcsán a magyar közönség számára írt ajánlójában világhírű Noel Richards fogalmazott:

„Ez a zenei fesztivál egy nagyszerű alkalom, hogy résztvevőként te is segíthess adományokat gyűjteni azoknak, akik magukon nem tudnak segíteni. Ne szalaszd el ezt a lehetőséget, hogy változtass valakinek az életén!”

Vagy amit Jézus Krisztus tanított, és amit a LEUKÉMIA FESZTIVÁL mottójául választott:

„Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük...”

Eddig 7 város 12 színpadán 16 fesztiválon szólt a zene a betegekért, és 1170220 Ft adomány gyűlt.

Az adományok útja ellenőrizhető:

A LEUKÉMIÁS BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY
1097 Budapest, Gyáli út 5-7.
Adósz.: 18005196-1-43
ERSTE BANK - 11991102-02127833
Dr Herjeczki Kornél
Mindenki nagylelkűségét hálásan köszönjük!
 

Az előadó honlapja:

dalok.hu/leukemiavalogatas

Az előadó Facebook oldala:

Leukémia - Válogatás - Emberek Emberekért No. 5.

Leukémia - Válogatás
Emberek Emberekért No. 5.
KA-ROCK Alapítvány
2007

Rock

Leukémia - Válogatás - Emberek Emberekért No. 4.

Leukémia - Válogatás
Emberek Emberekért No. 4.
KA-ROCK Alapítvány
2007

Pop, Rock

Leukémia - Válogatás - Emberek Emberekért No. 3.

Leukémia - Válogatás
Emberek Emberekért No. 3.
KA-ROCK Alapítvány
2007

Pop, Rock

Leukémia - Válogatás - Emberek Emberekért No. 2.

Leukémia - Válogatás
Emberek Emberekért No. 2.
KA-ROCK Alapítvány
2007

Rock

Leukémia - Válogatás - Emberek Emberekért No. 1.

Leukémia - Válogatás
Emberek Emberekért No. 1.
KA-ROCK Alapítvány
2007

Rock

Leukémia - Válogatás - Emberek Emberekért No. 6.

Leukémia - Válogatás
Emberek Emberekért No. 6.
KA-ROCK Alapítvány
2008

Alternatív, Pszichedelikus, Rock

Leukémia - Válogatás - Emberek Emberekért No. 7.

Leukémia - Válogatás
Emberek Emberekért No. 7.
KA-ROCK Alapítvány
2010

Rock

"Segíts, hogy segíthessünk!" - a Leukémia fesztivál újabb állomása
2008. április 01. 11:51

„Segíts, hogy segíthessünk!” – mottóval rendeznek jótékonysági rock-fesztivált április 5-én, szombaton. A fesztivál az

tovább >>
Interjú az "Emberek az Emberekért" jótékonysági fesztivál és válogatás szervezőjével
2007. december 17. 16:18

Dalok: Honnan jött az ötlet, hogy ne a bankokhoz, hanem a punkokhoz forduljatok segítségért?   Bese Jozefák László: Egyrészt mi zenészek a

tovább >>