mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Summertime

Summertime

A Summertime skate-punk/pop-punk zenekart 2009 nyarán alakította négy budapesti srác. A zene terén a fő csapásvonal, hogy a hallgató szinte minden számban szólókkal és fülbemászó dallamokkal találkozhat úgy, hogy mégis megmaradnak a műfaj sajátosságai.
Az eltelt 5 évben a tagcserék ellenére (mely leginkább a szólógitáros posztot érintette) rengeteg budapesti, vidéki és külföldi fellépést, és több rádiós és televíziós szereplést tudhat maga mögött a csapat. Ezek között kiemelkedő eredménynek az mondható, hogy egymás után két évben -2012-ben és 2013-ban is- felléptek Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiválján, a Sziget Fesztiválon.

A hangfelvételek sora a már korábban említett Way To Abroad E.P. 2011-es megjelenésével indult, majd ezt követte még ebben az évben a You, a guy? címet viselő E.P. A You, a Guy? név 2012-ben is ismerős lehetett, ugyanis ekkor ezen a néven készült el a csapat első albuma, melyről koncerteken máig is több dal felcsendül.

A következő lépés még ugyancsak ebben az évben megjelent Game Over című, 4 dalt tartalmazó E.P. volt, ami után a több frontot is érintő tagcserék ellenére még 2012 őszén megjelent az a dal, mely több szempontból is említést érdemel: a My Heart címet viselő single volt ugyanis az, melyhez elkészült a zenekar első videóklipje.
A videóklippel egy másik célja is volt a csapatnak: a magyarországi X-Faktor klipversenyére is beneveztek, ahol több száz alkotással versengve a zenekar bekerült azon kevesek közé, akiket behívták személyes interjúra is. A stáb itt megtapasztalhatta, milyen is az, mikor mi felelünk a jó hangulatért, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy egészen a döntőig jutottak. Végeredményben második helyezést értek el, ugyanakkor a televíziós szereplésnek hála sok pozitív visszajelzés érkezett a zenekar felé. Ez is közrejátszott abban, hogy a 2013 tavaszán megjelent Whistle című feldolgozás szintén egy HD videó kíséretében jelent meg. A legújabb zenei anyag a 2014-ben megjelent Walk Another Way című E.P., mely 4 új számot, és néhány olyan korábbi számot is tartalmaz, mely vagy hangzás, vagy a tagcserék miatt bekövetkezett kisebb átdolgozások miatt került újra rögzítésre.

Az előadó honlapja:

dalok.hu/summertime

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/summertimepunk

Summertime - Like A Fool (Again) (Single)

Summertime
Like A Fool (Again) (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2012

Punk

Summertime - Walk Another Way (EP)

Summertime
Walk Another Way (EP)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2014

Punk

Summertime - Let Yout Go (Single)

Summertime
Let Yout Go (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Punk

Summertime - Let You Go (Acoustic) (Single)

Summertime
Let You Go (Acoustic) (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2017

Punk

Summertime - Walk Another Way (Acoustic) (Single)

Summertime
Walk Another Way (Acoustic) (Single)
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2017

Punk

Dalok, lemezek 1

2017. április 10. 10:22

Summertime