mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Wendigo

Wendigo

A WENDIGO 2003 végén alakult a nagy szakmai elismerést kiváltó Stonehenge és Da Capo tagjaiból. A zenekar célja már induláskor az volt, hogy kombinálja a közérthető, modern metal elemeit az elődök zenei világának igényességével, és több stílus elemeinek felhasználásával egy egyéni hangzást hozzon létre.
A 2004-ben megjelentetett 3 számos EP, a "Disconnected" anyaga már ebben a szellemben íródott. A kiemelkedően pozitív kritikák egyöntetűen a célként kitűzött, több zenei világból összetett hangzást emelik ki az anyag fő erényeként.
Miből is áll a Wendigo recept? Az alapot a modern metal karcos gitárriffjei adják, melyek ötletes dob- és basszusgroove-okra támaszkodnak. Erre egy igen változatos ének kerül, mely hol melodikus, máskor viszont karcos és durva, a dalok refrénjei pedig emlékezetes, több sávos kórusokkal nyújtanak biztos pontot a hallgatóknak. A kidolgozott, virtuóz gitárszólók, valamint az egyes dalokban megtalálható apróbb hangszerelési és dalszerkezeti trükkök pedig biztosítják, hogy a Wendigo zenéje sokszori meghallgatás után is friss és izgalmas marad.
A dalok megírása mellett megindult a koncertezés is - önálló fellépések mellett a csapat olyan neves előadókkal játszott együtt, mint a svéd Pain Of Salvation, vagy az amerikai Fates Warning, de természetesen a magyar rockzenei élet számos jeles képviselőjével is adtak közös koncerteket. A közönség és a szakma az energikus színpadi előadásmód és a precíz játék mellett egyaránt kiemelte, hogy a Wendigo zenéje több stílusú közönség számára is vonzó - ezt igazolta, hogy modern metal rajongók mellett progresszív metal vagy épp hardcore kedvelők előtt is sikeresen szerepeltek. Felléptek fesztiválokon és önálló koncerteken, nagyobb koncerttermekben és klubokban egyaránt, és a határon túl is több koncerten szerepeltek nagy sikerrel.
A "Let It Out" című debütáló lemezük felvételei 2005 végén és 2006 elején folytak különböző stúdiókban, a munkát pedig Magyarország egyik legkiemelkedőbb hangmérnöke, Hidasi Barnabás felügyelte, a zenekarral megosztva a produceri teendőket is.
A lemez Magyarországon szerzői kiadásban, a Nail Records terjesztésében látott napvilágot 2006 nyarán, míg a külföldi terjesztésről jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások. Az album a hazai sajtóban kizárólag kiemelkedően pozitív kritikákat eredményezett (ezek mindegyike megtekinthető a "sajtóválogatás" menüpontban). Az album első videoklipjét már leforgatta a zenekar, a Thousand Voicesre készült klip utómunkálatai jelenleg is folynak Asztalos András műhelyében, a kész mű szeptemberben előreláthatólag már megjelenik a zenei műsorokban, valamint a honlapról is elérhető lesz. 

info@wendigonet.com

Az előadó honlapja:

www.wendigo.hu

dalok.hu/wendigo

Az előadó Facebook oldala:

Wendigo - Let It Out

Wendigo
Let It Out
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2006

Metal

Wendigo - Audio Leash

Wendigo
Audio Leash
NAIL Records
2010

Metal

Wendigo Thousand Voices 2006
Fonogram: csak hajszál hiányzott
2007. február 26. 10:35

A Fonogram díjátadón csaknem népmesei csoda történt - tudjátok, amikor a szegényember legkisebb fia nyeri el a király leányát és fele birodalmát :-)

tovább >>