mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex
Meszecsinka

Meszecsinka

Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. A zenekar aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. A Kinyílok c. klip a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet.
Már az első albuma (2012) nemzetközi érdeklődést váltott ki, amely a német Hiperbole Records általi kiadáshoz és sok turnéhoz vezetett.
A második albumát (2014) a Vidor Fesztivál nagy színpadán mutatta be, 1500 ember előtt.
2015 nyarán jelent meg egy négy számos EP, amelyről azt írta a NOWMagazin: „olyan tűz ég benne, ami felperzsel”. Ősszel egy művészi klippel jelentkezett a zenekar.
A Global Hotspots program keretében Magyarország kulturális követeként előadásokat és workshopokat tartott dán iskolákban és egyetemeken.
Meszecsinkát beválasztották azon tíz zenekar közé, akik a Budapesten megrendezésre kerülő WOMEX nulladik napján léptek fel nemzetközi szakemberek előtt.
Meszecsinka harmadik albuma 2016-ban jelent meg és kiemelten pozitív kritikát kapott. A HVG „zseniálisnak” nevezte, a Magyar Narancs pedig „talán az év világzenei albumának”. Németország legnagyobb lapja, a Frankfurter Algemeine is méltatta a zenekart németországi turnéja nyomán.
2017 egy erős klippel kezdődött, ezután következett showcase New Yorkban USA legfontosabb világzenei expóján, az APAP-on.
2018-ban az „Álomban Ébren” album megnyerte a Fonogram díjat a világzenei kategóriában. A zenekar fellépett komoly fesztiválokon Portugáliában, Németországban és Oroszországban, Magyarországon a Sziget Világzenei Színpada és a MÜPA az év csúcspontjai.
2019-ben Meszecsinka új albummal és még több turnéval ünnepli a 10 éves évfordulóját.

„Tegnap este szívszaggató csúcsot ütött meg a Dromban a magyar trance-tánc zenekar Meszecsinka a hosszú, áramló haja mögé elbújó, a zene ütemére jajveszékelő, kiáltozó frontemberével, Oláh Annamarival. Bár egy klubban voltunk, nem volt nehéz elképzelni, ahogy százezer ember egy európai nyári fesztiválon egyszerre csapkod és hajladozik válaszul Oláh színpadi szenvedélyére” NEW YORK MUSIC DAILY

“Meszecsinka azon kevés zenekarok közé tartozik, akik széles közönséget képesek megszólítani, ugyanakkor a másik oldalon állnak – a magas művészet oldalán”. Kultura.bg
 

Az előadó honlapja:

www.Meszecsinka.hu

dalok.hu/meszecsinka

Az előadó Facebook oldala:

www.facebook.com/meszecsinka

Meszecsinka - Ai

Meszecsinka
Ai
Szerzői Kiadás / Author's Edition
2015

Világzene

Meszecsinka - Álomban Ébren

Meszecsinka
Álomban Ébren
NarRator Records
2016

Világzene

Meszecsinka - Állj Bele A Mélybe / Stand Into The Deep

Meszecsinka
Állj Bele A Mélybe / Stand Into The Deep
NarRator Records
2019

Pszichedelikus

Dalok, lemezek 1

2010. június 11. 14:44

Meszecsinka